OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 20. vasárnap
Ismertető


2017. szeptember 22., péntek 11:00

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 22., péntek (OS) - Reagálás Lázár Jánosnak a legutóbbi Kormányinfón elhangzott, a Sorsok Házát érintő kijelentésére

    A Sorsok Háza létrehozásának szükségességéről és fontosságáról a Kormány Lázár János javaslata alapján döntött még 2013 nyarán.

Az akkori cél azóta sem változott: közös dolgunk, hogy az egész magyar társadalom, zsidók és nem zsidók együtt dolgozzuk fel a holokausztot, nézzünk szembe a múltunkkal, nevezzük meg a bűnösöket, méltó módon gyászoljuk meg az áldozatokat és állítsuk példaként az embermentőket.

A Sorsok Háza történészkoncepciója a fenti kívánalmaknak maradéktalanul megfelel, és ha végre megnyitják, az egész magyar társadalom együtt dolgozhatja fel a magyar történelem eme súlyos korszakát.

Mindazonáltal szükséges felhívnunk a figyelmet arra, hogy amíg Lázár János és személyes megbízásából a súlyos állampárti múlttal terhelt Zoltai Gusztáv kezében van a Sorsok Háza, addig annak megnyitására nincs remény.

Dr. Schmidt Mária

     Kiadó: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.