OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. szeptember 23., szombat 12:18

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 23., szombat (OS) - Kapcsoljuk be Magyarországot Európa vérkeringésébe

    Az észt EU-elnökséghez kapcsolódó, Tallinnban megtartott tagállami bizottsági találkozón ismét kiálltunk hazánk érdekeiért. Kelet-Közép-Európa és Magyarország joggal követeli az EU-tól, hogy a közlekedéspolitika alakításánál ne feledkezzen meg erről a térségről sem. Jelenleg ugyanis azt látjuk, hogy a közlekedési infrastruktúra fejlesztésére fordított euró milliárdok rendre elkerülik hazánkat, és ami mégis ide csörgedezik, az a kormányközeli oligarchák zsebében landol.

Közúti és vasúti összeköttetésünk keleti és nyugati irányban is rendkívül gyenge, a vízi közlekedés fejlesztése évtizedek óta várat magára. Nemzeti légitársaság hiányában pedig a dinamikusan növekvő légiközlekedési ágazatból sem tudunk megfelelő mértékben profitálni.

Felszólítjuk a kormányt, hogy a V4-ek elnöki tisztségét betöltve a visegrádi országokkal közösen fejtsen ki nyomást az Unióra az Európán átívelő közlekedési hálózatok nyugat-keleti és észak-déli irányú bővítése érdekében. A magyarok is megérdemlik a biztonságos, gyors és hatékony út- és vasúthálózatot, a gazdaság személy- és teherszállítási ágazatainak fejlődése nemzeti érdek. A Jobbik 2018-ban kormányra kerülve a közúti, vasúti és a vízi szállítási útvonalakat is fejleszteni fogja.

Kepli Lajos és Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselői

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.