OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. szeptember 24., vasárnap 19:39

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2017. szeptember 24., vasárnap (OS) - A Magyar Liberális Párt gratulál a német szabad demokratáknak

        A Magyar Liberális Párt gratulál a német Szabad Demokrata Pártnak ahhoz, hogy 10 százalék körüli eredményt értek el a választásokon, és ezzel újra bejutottak a parlamentbe. Ez az eredmény azt igazolja, hogy Európában egyre nagyobb igény mutatkozik a szabadság politikája iránt. A német szabad demokraták programjához hasonlóan mi is úgy véljük, hogy csak az az ország lehet sikeres az Európai Unóban, amely politikájának központjába az oktatást, a modernizálást és a digitális fejlődést állítja. Egyetértünk velük abban is, hogy az uniónak új irányt kell szabnia a menekültpolitikában. Eszerint a menekülteknek csak átmeneti menedékjogot kell biztosítani, hogy a béke megteremtése után visszatérhessenek otthonukba. A Liberálisok bíznak benne, hogy a Christian Lindner vezette FDP részese lesz az új német kormánynak, és Európa vezető hatalmának politikájában nagyobb hangsúlyt kapnak a liberális értékek. Ez Magyarország és Európa közös érdeke. Mert csak a szabadságra épülő Európai Unió lehet sikeres a megváltozott világpolitikában.
     A választások szomorú eredménye az, hogy  a második világháború óta első ízben egy szélsőséges nacionalista párt nem csupán bejutott a Bundestagba, hanem  a harmadik legerősebb párt lett Németországban, ráadásul a keleti tartományokban a CDU után a második  erővé vált. Minden demokratikus erő feladata a szélsőséges párt elszigetelése.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.