OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 11. szombat
Ismertető


2017. szeptember 25., hétfő 16:58

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. szeptember 25., hétfő (OS) - Több mint 230 000 külhoni magyar óvodás és diák kap támogatást a Szülőföldön magyarul pályázat keretében

    A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága szeptember 25-én, hétfőn elindította az értesítő levelek kiküldését és megkezdte a támogatások folyósítását azoknak a külhoni magyar szülőknek, akiknek gyermekei sikerrel pályáztak az idei "Szülőföldön magyarul" támogatási programban.  

A pályázat keretében azon külhoni óvodai, általános vagy középiskolai oktatásban résztvevő tanulók részesülnek egyszeri, 22 400 Ft értékű oktatási, nevelési, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásban, akik tanulmányaikat a szomszédos országokban magyar nyelven végzik.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság elsődleges célja a külhoni magyar nyelvű oktatás erősítése, arra ösztönözve a határon túli magyar szülőket, hogy gyermekeiknek a többségi nyelvi oktatási intézmények helyett a magyar iskolát válasszák. A program keretében az előző tanévben összesen 237 909 óvodás és iskoláskorú gyermek részesült támogatásban.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.