OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. október 13., péntek 16:21

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. október 13., péntek (OS) - A devizahitelesek gondjait nem egy parlamenti vitanap oldja meg, hanem a kormányváltás

    Pótcselekvés és a devizahitelesek becsapása, ha a demokratikus ellenzéki pártok valódi kormányváltó munka helyett a parlamenti vitanapok aláírásgyűjtő ívével rohangálnak. Ez nem old meg semmit!

A devizahitelesek problémáit nem egy vitanap fogja rendezni, hanem a kormányváltás. Ezt a Jobbiknak és a demokratikus ellenzék pártjainak is tudniuk kellene.

Tudjuk, hogy a Fidesz soha nem vette komolyan a vitanapokat, sokszor el sem jöttek. Mégis csináltuk ezeket azért, mert hittünk abban, hogy a kormánypártok hozzáállása a közvélemény nyomására megváltozik. Nem így történt.

Az Orbán-rezsim leváltásához ma már másra van szükség: ki kell menni az emberek közé, beszélni velük, meggyőzni őket. Az elégedetlen emberekkel kell szövetséget kötni, nem pár tucat ellenzéki képviselőnek egymás között!

Szűk fél év van a választásig. Magyarországon a változást ma már nem a parlamenti vitanapok, nem a fideszes Alkotmánybíróság, nem az ötpárti egyeztetések és nem Áder János fideszes pártkatona szolgálja, hanem a demokratikus ellenzéki pártok minél hatékonyabb együttműködése.

Persze, előbb az LMP-nek el kell döntenie, miért utasítja el még azt is, hogy október 23-án egy színpadra álljon a többi ellenzéki párttal. Ez alapján úgy tűnik, az LMP nem vállalja fel a kormányváltó akaratot, s ezzel becsapják saját választóikat.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.