OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. október 14., szombat 16:11

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. október 14., szombat (OS) - LMP: Le kell állítani a paksi kifizetéseket az EU Bíróságának eljárása alatt

    Ahogyan az várható volt, Paks 2 állami támogatása miatt Ausztria az Európai Unió Bíróságához fordul. Az LMP szerint a beruházás kifizetéseit fel kell függeszteni.

Az osztrák kormányfő még a választások előtt jelezte: a beruházás értelmetlen biztonságpolitikai, energetikai és gazdasági okokból is, ezért az Európai Unió Bíróságához fordulnak. Ezt korábban a brit atomerőmű beruházásnál is megtették, a brit hatóságok pedig az eljárás végéig leállították a kifizetéseket.

Az LMP álláspontja szerint a paksi beruházás az évszázad legkorruptabb és legveszélyesebb üzlete. Semmi másról nem szól, mint az EU-s források elapadását követően, putyini hitelből kifizetni a fideszes haverokat. Az Európai Unió Bíróságának a 2018-as választások után nem kell foglalkoznia az osztrák keresettel, mert a Szél-kormány felmondja a paksi paktumokat. De felszólítjuk a jelenlegi kormányt, hogy addig is állítsanak le minden kifizetést.


LMP sajtó
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.