OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. október 16., hétfő 18:56

Az Igazságügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. október 16., hétfő (OS) - Együttműködési megállapodást írt alá Trócsányi László igazságügyi miniszter és Spyridon Flogaitis az Európai Közjogi Szervezet igazgatója

    Együttműködési Megállapodást írt alá Trócsányi László igazságügyi miniszter Spyridon Flogaitis-szel, az Európai Közjogi Szervezet igazgatójával 2017. október 16-án, Budapesten.
Az Európai Közjogi Szervezet igazgatója 2017. október 16-i magyarországi látogatása alkalmával aláírt háromoldalú megállapodás a Szervezet és Magyarország Igazságügyi Minisztériuma, valamint a Szervezet és a Szegedi Tudományegyetem között jött létre.
Az Igazságügyi Minisztérium ezáltal fontos lépést tett az európai értékek, valamint a közjogi ismeretek fejlesztését és terjesztését célul tűző athéni székhelyű nemzetközi szervezettel való együttműködés szorosabbra fűzése érdekében. A közép-európai régióban elsőként Magyarország csatlakozott a Szervezethez 2015-ben, a Szervezet létrehozásáról és alapokmányáról szóló Egyezmény kihirdetésével. Az együttműködés célja a felek közötti információ- és tapasztalatcsere az európai közjog, és különösen az alkotmányjog terén. Ennek megvalósítására a megállapodás értelmében a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével kerül sor.
Az Igazságügyi Minisztérium, a Szegedi Tudományegyetem, valamint az Európai Közjogi Szervezet közötti együttműködés a felek szándéka szerint hozzájárul majd a közép-európai régió azon értékeinek megismeréséhez és jobb megértéséhez, melyek által Európát - különösen az európai együttműködést - gazdagítja.
    
     Kiadó: Igazságügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.