OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2017. október 19., csütörtök 19:13

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. október 19., csütörtök (OS) -

    A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége a Honvédelmi Minisztérium támogatásával október 18-19-én Balatonakarattyán megrendezte a XXVI. Katonanemzedéki Találkozót, melynek fővédnöke dr. Simicskó István, honvédelmi miniszter volt, aki levélben köszöntötte a rendezvényt.
A találkozó első napján Hazuga Károly nyá. altbgy., a Szövetség elnöke megnyitóját és dr. Benkő Tibor vezérezredes a Honvéd Vezérkar főnöke, a rendezvény védnöke köszöntőjét és tájékoztatását követően – a "Közösség és egészség" – mottó jegyében csapat és egyéni sportversenyeket, illetve a Honvédkórház szakemberei által végzett egészségügyi szűréseket tartottak, melyeket a résztvevők sikeresnek ítéltek.
A találkozó 2. napján a program a Légierő Zenekar térzenéjével kezdődött, majd a Katonanemzedékek Emlékparkjában ünnepélyes koszorúzással folytatódott. Ezt követően Sipos Géza nyá. ezds., tiszteletbeli elnök ünnepi megemlékezésére, hozzászólásokra és elismerések átadására került sor – köztük a Szövetség legmagasabb elismerése a "BEOSZ Emlékérem" és a csak aktív szolgálatot teljesítők részére adható "Katonák Példaképe" elismerés átadására. A résztvevők között a BEOSZ tisztségviselői és tagszervezeteinek képviselői mellett a HM és MH vezetői, számos hivatásos és szerződéses katona és nem utolsó sorban a legfiatalabbak, a jövő generációja, a Ludovika és az Altiszti Akadémia növendékei voltak jelen.

     Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.