OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. október 20., péntek 11:16

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. október 20., péntek (OS) - 10 millió a helyettes államtitkárnak kamu könyvírásra -

    Lemondott Boros Anita, aki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára volt. Hadházy Ákos szerint nem véletlenül.

Az LMP társelnöke kikérte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szerződéseit, melyekből többek között kiderült az is, hogy egészen szürreális szerződést kötöttek Boros Anitával. E szerint egy hónap kellett megírnia egy 900 oldalas könyvet, amiért 10 millió forint ütötte a markát. Ezt a termékenységet még Nemere Istvánról is nehéz lenne elképzelni, nemhogy a párhuzamosan két felelős állást is ellátó Boros Anitáról. Természetesen kiderült, hogy Boros Anita egy korábbi tananyag részleteit emelte át friss kötetébe, konkrétan saját magát plagizálta.

Ez a példa jól mutatja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gyakorlatát. Nem az a fontos, hogy az uniós forrásokat hasznosan használják fel, hanem, hogy ilyen-olyan trükkökkel lepapírozzák és lenyúlják. Az LMP szerint rendkívül aggályos, hogy a kormány több tíz milliárd forint uniós fejlesztési forrást bíz a Közszolgálati Egyetemre. Ugyanakkor fel kell hívni ezekben az ügyletekben résztvevők figyelmét, hogy ne nyugodjanak meg: el lesznek számoltatva minden egyes fillérrel!

Hadházy Ákos,
az LMP társelnöke
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.