OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. november 3., péntek 13:57

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 3., péntek (OS) - Azonnali lépéseket a munkahelyi zaklatások megszüntetése érdekében - A Párbeszéd az utóbbi hetekben napvilágot látott közszereplőket és magánembereket érintő munkahelyi zaklatási botrányok kapcsán sürgős lépéseket javasol. Ezek a botrányok nemcsak a színházakat, vagy vállalkozásként működő kerítők által üzemeltetett társkereső oldalaknak álcázott honlapokat érinti, hanem mindenkit, akik munkahelyükön különböző okokból kiszolgáltatott helyzetben vannak.

    Bár kevés adat áll rendelkezésre, kimondható, hogy a teljesen átlagos munkahelyeken ugyanúgy hétköznapinak számít a – többségében női alkalmazottakat érintő – kéretlen szexuális közeledés vagy az otromba szexizmus.
Az Eurobarometer idei felmérése szerint Magyarországon a megkérdezettek 48 százaléka szerint bizonyos körülmények között a nemi érintkezés a másik fél beleegyezése nélkül is elfogadható. Az
Európai Unióban, ahol minden harmadik nő átélte már a szexuális erőszak valamilyen formáját, ugyanez az arány csak 25 százalék. A családon belüli erőszakot ugyanakkor uniószerte a válaszadók 96 százaléka elítélte.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.