OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2017. november 5., vasárnap 14:11

Az Emmi - Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 5., vasárnap (OS) - Moszkvában tárgyalt Soltész Miklós Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára november 4-én hivatalos látogatást tett Moszkvában.

    Az államtitkár részt vett a Tyihon podolszki püspök, a Magyar Ortodox Egyházmegye kormányzója által celebrált ortodox szent liturgián a moszkvai Szent Miklós-templomban. A liturgián megemlékeztek a magyar nemzeti gyásznapról és külön imádkoztak az 1956-os forradalom magyar áldozataiért. Ezután Tyihon püspök, Soltész Miklós és Németh Zoltán, Magyarország Moszkvai Nagykövetsége első beosztottja felkereste a kommunizmus áldozatainak múlt héten átadott emlékművét, amely az első ilyen jelentős emlékhely az orosz fővárosban. Az államtitkár nemzeti színű szalaggal emlékezett a kommunista diktatúra magyar áldozataira.
     Kiadó: Emmi - Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.