2024. április 29. hétfő

2017. november 5., vasárnap 14:11

Az Emmi - Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 5., vasárnap (OS) - Moszkvában tárgyalt Soltész Miklós Soltész Miklós, az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára november 4-én hivatalos látogatást tett Moszkvában.

Az államtitkár részt vett a Tyihon podolszki püspök, a Magyar Ortodox Egyházmegye kormányzója által celebrált ortodox szent liturgián a moszkvai Szent Miklós-templomban. A liturgián megemlékeztek a magyar nemzeti gyásznapról és külön imádkoztak az 1956-os forradalom magyar áldozataiért. Ezután Tyihon püspök, Soltész Miklós és Németh Zoltán, Magyarország Moszkvai Nagykövetsége első beosztottja felkereste a kommunizmus áldozatainak múlt héten átadott emlékművét, amely az első ilyen jelentős emlékhely az orosz fővárosban. Az államtitkár nemzeti színű szalaggal emlékezett a kommunista diktatúra magyar áldozataira.
     Kiadó: Emmi - Egyházi, Nemzetiségi és Civil kapcsolatokért Felelős Államtitkárság