OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2017. november 15., szerda 16:47

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. november 15., szerda (OS) - Egészségturizmusról a Tudományos Akadémián

    A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) szervezett a héten nagysikerű fórumot a nemzetközi gyógyturizmus néhány kérdéséről. Az előadó Dr. Fluck István a téma világviszonylatban is elismert szaktekintélye 21 évig volt a Gyógyfürdőügyi és Klimatológiai Világszövetség első elnökhelyettese, jelenleg tiszteletbeli elnöke. A moderátor Dr. Szalók Csilla volt, Magyarország legnagyobb egyetemi turizmus intézetének vezetője a BGE keretében. Fluck István nagy érdeklődéssel kísért előadásában az MTA Könyvtár kistermében színes képekkel illusztrált áttekintést adott a nemzetközi egészségturizmus fontos tapasztalatairól. Részletesen ismertette a kórházi és gyógyhelyi kezelések helyzetét az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Ázsia néhány országában és Közép-Európában. Az élénk vita résztvevőit különösen érdekelték a magyar adottságok nemzetközi összehasonlításban. Erre konkrét információkat kaptak hangsúlyozva pl., hogy Magyarország az 5. helyen áll a világon a termálvízkincsben. A KEP elnöke Dr. Czeglédi József a téma hazai jelentőségét éreztette azzal, hogy 80 évvel ezelőtt 1937-ben Budapest központtal jött létre a Nemzetközi Gyógyfürdőügyi Szövetség, 40 évvel ezelőtt 1977-ben fogadta el az akkori kormány az ENSZ Magyar Termálprojektet és 2017. októberében fogadta el a magyar kormány a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégiát 2030-ig. Ebben az egészségturizmus kiemelt célkitűzés. További inf. www.kepcp.hu
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.