OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. november 21., kedd 17:02

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 21., kedd (OS) - Katonának állt a Kowalsky meg a Vega

    Csatlakoztak az önkéntes területvédelmi tartalékos rendszerhez a Kowalsky meg a Vega tagjai – jelentette be a zenekar november 21-én, kedden a táborfalvai gyakorlótéren, ahol az új, a Honvédelmi Minisztérium közreműködésével elkészült klipjüket is bemutatták.

A sajtótájékoztatón dr. Simicskó István honvédelmi miniszter elmondta: a zenekar kereste meg a tárcát azzal a kéréssel, hogy lehetőségeihez mérten működjön közre a Tizenötmillióból egy című klipjük elkészítésében. A filmen keresztül a rajongók megismerhetik a magyar katonák életét, elhivatottságát és bátorságát. A miniszter örömét fejezte ki, amiért a zenekar tagjai úgy döntöttek, vállalják az önkéntes tartalékos szolgálatot, hiszen a tárca célja, hogy minél többen csatlakozzanak a honvédelem ügyéhez. "Ez erősítheti leginkább nemzeti összetartozásunkat" – mondta dr. Simicskó István. Hozzátette: nem véletlen, hogy a Magyar Honvédség a legmagasabb presztízsű szervezet ma az országban, és az sem, hogy Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa.

A tárcavezető újságírói kérdésre válaszolva elmondta: a zeneszám olyan örökérvényű értékekről szól, mint a szeretet, az összefogás, a bajtársiasság, valamint a család, de a katonai eskü is visszaköszön benne. "Ez jót tesz mindenkinek – katonának és civilnek egyaránt –, aki összefogásban gondolkodik, aki vallja ezeket az értékeket" – fogalmazott a miniszter.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.