OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2017. november 22., szerda 16:54

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) - Juhász Péter és Karácsony Gergely: Kormányváltás után az Együtt–Párbeszéd-szövetség bezárja az adóelkerülés offshore kiskapuit

    Az Együtt–Párbeszéd-szövetség kormányváltás után egy négy pontos csomaggal véget vet a pénzkimentésnek: különadót vet ki az offshore jövedelmekre, bezárja a társaságiadó-fizetés kiskapuit, megakadályozza a zártkörű magántőkealapokkal való trükközést és megtiltja, hogy offshore hátterű cég nyerjen közbeszerzést - jelentette ki Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy szerdai sajtótájékoztatón.
Juhász Péter szerint a Fidesz-kormány ígéretével ellentétben nem visszaszorította, hanem megkönnyítette az offshore vállalkozások terjedését a magyar gazdasági életben. Emlékeztetett: Gabriel Zucman friss jelentéséből kiderült, hogy az európai országok közül hazánk esik el a harmadik legtöbb társasági adóbevételtől az offshore miatt. Azaz a potenciálisan beszedhető pénzek negyedét bukjuk. Az Együtt elnöke ezt felháborítónak tartja. Magyarországon nagyon is lenne helye ennek a pénznek, gazdaságunkat nagy mértékben élénkítené, ha ezek a pénzek nem vándorolnak ki hazánkból. Ennek ellenére az Orbán-kormány csak rontott ezen a folyamaton.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.