OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. november 22., szerda 16:54

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. november 22., szerda (OS) -

    Hazánkat elhibázottan adóparadicsommá próbálták alakítani az elmúlt években a 9%-ra leszállított társasági adóval, közben továbbra is a pénzek egynegyede tűnik el. Juhász Péter azt is hozzátette, hogy napjainkra minden jelentős beruházás mögött, amihez fideszesnek is köze van, valahogy offshore vállalkozás érhető tetten. Ilyenek például Andy Vajna vállalkozásai, a Rogán által eladott rengeteg belvárosi ingatlanok vásárlói és a letelepedésikötvény-biznisz is, amelyekben a jutalékot offshore cégek viszik ki az országból.
Karácsony Gergely ismertette, hogy az Együtt és a Párbeszéd szövetsége egy négy pontból álló csomaggal vetne véget a hazánkból való pénzkimentésnek. Ennek az első lépése, hogy meg kell változtatni azt a perverz adószabályozást mely szerint hazánkban az alacsony jövedelmek vannak túladóztatva, a társasági nyereségadó pedig lényegében eltűnik. Ehelyett igazságos és egyenlő terhet jelentő közteherviselés feltételeit kell megteremteni, amivel csökkennek a kisvállalkozások és kis jövedelműek adóterhei. Az Együtt és a Párbeszéd szövetsége vállalja, hogy az Orbán-rezsim leváltása után bezárja a társaságiadó-fizetés kiskapuit, felszámolja a sport világát érintő TAO-pénzmosási rendszert.
A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hozzátette, hogy be fogják vezetni az offshore-jövedelmek különadóját.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.