OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 3., vasárnap 10:53

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. december 3., vasárnap (OS) - Párbeszéd: Folyamatosan romlanak a fogyatékossággal élők életkörülményei  Az elmúlt közel 8 évben az Orbán kormány folyamatosan megnehezítette a fogyatékossággal élők mindennapjait. Csökkentették a bérüket, leépítették az ellátórendszert, az akadálymentesítést pedig minden beruházásnál igyekeztek megspórolni. A Párbeszéd emberhez méltó életet akar teremteni minden rászorulónak.

    A fogyatékossággal élők helyzete sokat romlott az elmúlt években. A támogatott foglalkoztatásban részesülők bérét a felére, 35 ezer forintról 14 ezer forintra csökkentették, a számukra igénybe vehető támogatások évek óta semmit sem nőttek. A kormánynak nincsen átfogó, a fogyatékossággal élők mindenapjait javítani hivatott stratégiája sem. Az ápolási díj a kormány ígérete ellenére sem emelkedett, a fogyatékossággal élő állami gondozott gyerekeket pedig a települések szélén lévő eldugott lakásotthonokban akarják elhelyezni.
A Párbeszéd szerint mindenkit megillet az emberhez méltó élet, a méltó bér és a munkaerőpiachoz való egyenlő hozzáférés, valamint a közlekedés lehetősége is. Emelni kell a fogyatékossággal élők támogatásait, a bérezésnek el kellene érnie legalább a mindenkori minimálbér összegét, fejleszteni kell a rehabilitációs szolgáltatásokat és a beruházások mindegyikénél kötelezővé kell tenni az akadálymentesítést.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő, a Párbeszéd társelnöke

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.