OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 3., vasárnap 14:01

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. december 3., vasárnap (OS) -

    A kongresszuson Magyarország gyakran szóba került, sajnos szinte kizárólag negatív összefüggésben. Általános az aggodalom a magyar demokrácia jövőjével kapcsolatban, de az európai liberálisok remélik, hogy a jövő évi választások kedvező változást hozhatnak Magyarországon is. A kongresszus egészének hangulatát azonban érthető optimizmus hatotta át, mivel az idén számos jelentős liberális siker született Európában. Győztek a holland liberálisok, a német és osztrák liberálisok pedig nagyon jó eredményt értek el a választásokon. Az európai liberálisok azt remélik, hogy a 2019-es európai parlamenti választásokon a liberális pártcsalád Európa második legerősebb politikai csoportja lesz.

A magyar liberálisok külön is tárgyaltak Guy Verhofstadttal, az ALDE európai parlamenti frakciójának vezetőjével, Hans Van Baalennel, az ALDE újraválasztott elnökével, Ryszard Petruval, a lengyel liberális Nowoczesna alapító elnökével, Nikola Beerrel, az FDP főtitkárával és számos más európai vezető liberális politikussal. A tárgyalópartnerek szolidaritásukról biztosították a magyar liberálisokat és megígérték, hogy szorosan együttműködnek velük az illiberális állam elleni küzdelemben.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.