OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. december 5., kedd 10:58

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) -

    Pataki Márton (Együtt): Matolcsy alapítványai a fővárosi rendezési szabályzattal szemben, közpénzből fújják az ingatlanlufit
Teljes szereptévesztésben a jegybank
Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint a jegybanki alapítványok szintet léptek a közpénzzel történő hazardírozásban a Váci útra tervezett 200 ezer négyzetméteres ingatlanfejlesztéssel. Ezzel a jegybank a pénzügyi stabilitás feletti őrködés helyett a probléma része lett. Az Együtt kormányváltást követően megszünteti a Magyar Nemzeti Bank alapítványait, a vagyonukat pedig az államadósság csökkentésére fordítja.
A jegybanki alapítványok vagyonkezelője, az Optima Zrt. szintet lép a közpénzzel történő hazardírozásban, és 200 ezer négyzetméteren Budapest egyik legnagyobb ingatlan-beruházását tervezi a Váci úton. - számolt be a 24.hu. Csak a telekért 17 milliárd forintot fizettek; az irodák, kereskedelmi és lakóegységek felépítése ennek akár a tízszeresébe is kerülhet. Mindezt teljesen spekulatív alapon, arra számítva, hogy a Brexitet követően Londonból számos pénzügyi intézmény Budapestre költözne. Ennek a realitása igen csekély, miközben fennáll a veszély, hogy a számos folyamatban lévő és tervezett budapesti irodaberuházás mellett a jelenlegi túlkeresletet néhány éven belül túlkínálat fogja felváltani.
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.