OS Országos Sajtószolgálat
2018. október 22. hétfő
Ismertető


2017. december 5., kedd 15:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. december 5., kedd (OS) - DK: Fővárosi sürgősségi centrum: az uniós fejlesztések állatorvosi lova

    A sürgősségi centrum 2011-ben indult építése során minden megtörtént, ami egy ilyen projekt keretében a Fidesz kormányzása idején történni szokott. A munkálatok legelején a kormány az épület jelentős bővítéséről döntött. Újra kellett tehát indítani az engedélyezési eljárásokat, a csúszás miatt az épületet 2013 helyett csak idén adták át, a költségek megduplázódtak. A kivitelezés során 400 millió forintot egyszerűen elsikkasztottak. Végül sok minden helyet kapott benne, ám sürgősségi centrumként, aminek épült, egyáltalán nem működik; egy része még mindig üresen áll. A szabálytalanságok és visszaélések eltussolására, úgy tűnik, már Polt Péter Fideszes ügyészsége sem lát lehetőséget, mert nyomozást indított.  

A Demokratikus Koalíció szerint világos, hogy a Fideszes vezetés számára az uniós fejlesztésekből csak az építkezés a fontos, mert ott nyílik lehetőség a lopásra - a megépült létesítmény fenntartásával, működtetésével, azzal, hogy egyáltalán szükség van-e rá, senki nem törődik. A kormányváltás után haladéktalanul újra kell szabályozni az uniós fejlesztések elbírálását, pályáztatását és ellenőrzését. Az, hogy az Európai Bizottság a szabálytalanságok miatt sorozatosan tagadja meg ezek finanszírozását, nem csak nemzetközi szégyen, de súlyos gazdasági károkat is okoz hazánknak.

Varju László
alelnök, DK


     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.