2024. április 26. péntek

2017. december 6., szerda 16:57

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Kreatív matematika versenyt szervez a KK

Kreatív, digitális eszközök használatára épülő matematika versenyt szervez a Klebelsberg Központ a Dunaújvárosi Egyetem közreműködésével. A "MaTech" elnevezésű verseny célja, hogy a digitális készséget, a kreativitást és a kooperációt fejlesztő feladatok segítségével közelebb hozza a matematikát a diákokhoz. Az élményalapú tanulás a tehetséggondozás egyik legoptimálisabb formája, hiszünk abban, hogy egy megmérettetés lehet érdekes és inspiráló is a résztvevők számára. Reményeink szerint a most induló verseny a kihívás mellett olyan élményekkel teszi gazdagabbá a résztvevőket, amelyek jelentős lökést adnak számukra további tanulmányaik során. A feladatok elkészítésébe bevontunk az ország minden részéből középiskolai tanárokat is olyan intézményekből, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a tehetségazonosításra, a matematikai-logikai kompetencia fejlesztésére. A verseny három fordulóból áll, a döntőben értékes informatikai eszközöket nyerhetnek a legjobb csapatok tagjai. Jelentkezni és további információkat szerezni a wwww.matechverseny.hu honlapon, illetve a verseny Facebook oldalán lehet.
     Kiadó: Klebelsberg Központ