OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2017. december 6., szerda 16:57

A Klebelsberg Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 6., szerda (OS) - Kreatív matematika versenyt szervez a KK

    Kreatív, digitális eszközök használatára épülő matematika versenyt szervez a Klebelsberg Központ a Dunaújvárosi Egyetem közreműködésével. A "MaTech" elnevezésű verseny célja, hogy a digitális készséget, a kreativitást és a kooperációt fejlesztő feladatok segítségével közelebb hozza a matematikát a diákokhoz. Az élményalapú tanulás a tehetséggondozás egyik legoptimálisabb formája, hiszünk abban, hogy egy megmérettetés lehet érdekes és inspiráló is a résztvevők számára. Reményeink szerint a most induló verseny a kihívás mellett olyan élményekkel teszi gazdagabbá a résztvevőket, amelyek jelentős lökést adnak számukra további tanulmányaik során. A feladatok elkészítésébe bevontunk az ország minden részéből középiskolai tanárokat is olyan intézményekből, amelyek kiemelt figyelmet fordítanak a tehetségazonosításra, a matematikai-logikai kompetencia fejlesztésére. A verseny három fordulóból áll, a döntőben értékes informatikai eszközöket nyerhetnek a legjobb csapatok tagjai. Jelentkezni és további információkat szerezni a wwww.matechverseny.hu honlapon, illetve a verseny Facebook oldalán lehet.
     Kiadó: Klebelsberg Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.