OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 11:45

Az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület közleménye (6. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Sajtóközlemény Budapest világörökségi helyszínné nyilvánításának 30. évfordulója alkalmából

    A fenntartható fejlődés és fejlesztés meghatározásánál a világörökségi helyszínek esetében különösen is hangsúlyos szerepet kell kapnia annak az elvnek, amely szerint az emberiség közös öröksége részeként számontartott, és ezért fokozottan védett helyszínt védőterületével, illetve tágabb környezetével együtt minden jelentős részletében és összefüggésében, fizikai összetevőinek és a látványának sértetlenségében kell megőrizni és továbbörökíteni a jövő generációi számára annak érdekében, hogy még sokáig lehessen gyönyörködni ezekben a természet, illetve elődeink által közösen megalkotott értékekben, erőt és ihletet merítve azokból újabb értékek létrehozására.
     Kiadó: ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.