OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 11:59

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Akcióban a RED: bemutattuk az igazi Orbán-tervet!

    Szórólapokon mutatta be az "igazi Orbán-tervet" a Radikális Európai Demokraták mozgalma (RED) a brüsszeli Európai Parlamentben, a magyar alkotmányosságról szóló meghallgatáson. Az Ujhelyi István európai parlamenti képviselő által létrehozott RED aktivistái ezzel kívánták felhívni a LIBE-bizottság meghallgatásán résztvevők figyelmét arra, hogy Orbán Viktor és a Fidesz tudatosan és vállaltan szembemegy minden európai értékekkel és miközben Brüsszelben a kormány megpróbálja az "európai arcát" mutatni, valójában minden egyes kijelentésükkel el akarják szakítani Magyarországot az európai közösségtől.
A RED által készített és kiosztott szórólapokon a Fidesz prominens képviselőinek korábbi kijelentései voltak olvashatóak, így többek között Orbán Viktor arról szóló nyilatkozata, miszerint "az Európai Unión kívül is van élet" vagy amelyikben az Uniót a "szovjet birodalomhoz" hasonlította. Szintén szembesítették a meghallgatás résztvevőit azzal, hogy korábban Kövér László házelnök, Lázár János kancelláriaminiszter és - a parlamenti eseményen egyébként szintén jelenlévő - Kovács Zoltán kormányszóvivő is korábban az EU-ból való kilépés mellett érvelt. De, idézték a szórólapon a kormány által kiemelten kezelt, Fidesz-tag Bayer Zsoltot is, aki disznóólhoz hasonlította korábban az európai közösséget, amelyet ott kell hagyni, a határait szerinte le kell zárni és hagyni, hogy a "ott rohadjanak meg!"

     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.