OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2017. december 7., csütörtök 19:19

A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye
    Budapest, 2017. december 7., csütörtök (OS) - Példátlan összefogás a vallásüldözés megfékezésére

    Szombaton lesz az Emberi Jogok Világnapjának előestéje. Az egész világon ez az alkalom vezeti fel az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 2018-ban ünnepelt 70. évfordulóját.

A szcientológusok képviselői eddig 25 országból jelezték érkezésüket az emberi jogok budapesti rendezvényére. Az összefogás jelentőségét mutatja, hogy csatlakozik a Dél-Amerika-szerte híres és népszerű színésznő és korábbi Miss World Venezuela, számtalan tévésorozat és film sztárja, Ruddy Rodriguez is.

Az 1954-es alapítású egyház a hitvallása szerint is feladatának tekinti az emberi jogok terjesztését, és kiáll ezek, valamint az emberi méltóság mellett. Ebből az alkalomból a hívek egy békés felvonulást követően adják majd át az ennek fontosságáról szóló kiáltványukat a köztársasági elnöknek.

Az elmúlt hónapokban a vallásos közösség ellen történt hatósági intézkedések akadályozzák a hívek szabad vallásgyakorlását, amely sérti a gondolatszabadsággal kapcsolatos egyetemes és európai emberi jogi egyezményekben foglaltakat is.

A városban közlekedő autósok türelmét és megértését előre is köszönik a szervezők, akik sajnálják, hogy nem először kényszerülnek demonstrációval felhívni a figyelmet az emberi jogokra.

A közösség az egyre növekvő méretű békés demonstrációit addig folytatja, amíg a szabad vallásgyakorlás lehetősége helyre nem áll Magyarországon.

További információ: https://szcientologianeked.com/emberi-jogok

     Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.