OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. december 11., hétfő 10:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. december 11., hétfő (OS) - A Fidesz legfőbb politikája a korrupció - ismét tematikus parlamenti napot tart az LMP -

    Az LMP álláspontja szerint az elmúlt 7 évben a kormány intézményesítette a mindent átható és fojtogató korrupciót. Szél Bernadett vezetésével az LMP szembesíti a Fideszt a bűneivel és bemutatja a párt által javasolt megoldásokat.

A Fidesz-kormány saját bevallása szerint is a korrupciót tartja a legfőbb politikájának. Ez a rendszerszintű lopás megmutatkozik többek között az EU-s pénzek kiszivattyúzásában, a paksi hitelben, letelepedési kötvény üzletekben, magánnyugdíj-pénztárak lenyúlásában, a nemzeti vagyon kijátszásában, a közpénz jellegének elvesztésben.

Az LMP álláspontja szerint a korrupció aláássa minden társadalom morális rendjét: ott ahol az illetéktelen előnyszerzés normává szilárdul, a polgárok joggal gondolhatják, hogy semmi nem az, aminek látszik. Nem meglepő tehát, hogy az Eurobarométer friss kutatása szerint a magyar lakosság 86 százaléka világosan látja, hogy az országban gond a mindent átszövő korrupció.

Szél Bernadett vezetésével a parlament mai ülésnapján az LMP szembesíti a Fideszt a bűneivel, továbbá bemutatjuk azt a 11 pontos antikorrupciós javaslat-csomagunkat, amely igazolja: az LMP-nek lesz először korrupciómentes kormánya.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.