OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2017. december 16., szombat 16:20

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. december 16., szombat (OS) - Bedarálná a Fidesz az önkormányzatokat? - Kósa Lajos zavaros választ adott a Liberálisoknak

        Hiába fordult Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke kérdésekkel Kósa Lajoshoz, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterhez, érdemi választ ezúttal sem kapott. A Liberálisok arra lettek volna kíváncsiak, hogy milyen megfontolások, milyen stratégiai tervek alapján készült a Modern Városok Program, melynek országjárása során Orbán Viktor milliárdokat ígért különböző fejlesztések címén a megyei jogú városoknak.
     A válaszokból is kiderült, hogy a Modern Városok Program nem megismerhető, nem átlátható, egyedi szerződéskötések vannak mögötte, így felmerül a gyanú, hogy végül hatalompolitikai és nem fejlesztési szempontok érvényesülnek. Mindez csak növeli az önkormányzatok kiszolgáltatottságát, azt a helyzetet erősíti, amelyben a hatalom kénye-kedve szerint jár el, osztogat, teljesíti – vagy nem tejesíti – ígéreteit. Nincs normatív rendszer, a helyi politikusok lobbitevékenysége, illetve a központi hatalomhoz való viszonya dönti el, ki mit kap. Patrónus-kliens rendszer alakul ki, ahol minden a "jó király" személyétől függ. A kialakult helyzet irracionalitását az is mutatja, hogy az önkormányzatok gyakran nem merik visszautasítani a megígért uszodát vagy sportpályát, bár tudják, hogy nem lesz pénzük az üzemeltetésre.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.