OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. december 29., péntek 11:05

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye
    Budapest, 2017. december 29., péntek (OS) - A katasztrófavédelem egy döntéstámogató rendszer elnevezésű projekt keretén belül fejleszti informatikai infrastruktúráját.

    A 2019 végéig tartó fejlesztés célja a katasztrófák megelőzése, azok bekövetkezése esetén a következmények mérséklése, valamint a reagálóképesség javítása. Ennek érdekében a projekt több területet céloz meg, a fejlesztés különböző részekből áll: korszerű eszközök beszerzése, a szervezet informatikai rendszerének fejlesztése, továbbá szakmai képzések. Az informatikai objektumok biztonsági fejlesztése révén a beruházás végére országos és területi szinten egységesebb biztonsági szint jön létre.

A döntések megfelelő háttértámogatásához elengedhetetlen a gyors és hatékony kommunikáció. A jelenleg webes környezetben működő, térinformatikával támogatott alkalmazások a projektnek köszönhetően mobileszközökön is megjelennek majd. Ennek a fejlesztésnek az eredményeként a szükséges információk a terepen dolgozó állományhoz egyaránt könnyebben eljutnak.

Az európai uniós támogatással megvalósuló projekt révén elért eredmények a teljes katasztrófavédelmi szervezet tevékenységére pozitívan hatnak, az irányításban és a végrehajtásban tevékenykedők mindennapi munkáját támogatják. A beruházásnak köszönhetően korszerű katasztrófavédelmi informatikai rendszer jön létre, amely javítja a veszélyhelyzetekre való reagálóképességet és segíti a döntések meghozatalát.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00023 azonosítószámú projekt támogatási összege 850 millió forint.


     Kiadó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.