OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. január 2., kedd 18:35

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - A reális zöldek biztosak a dolgukban, mondják a tutit! A reális zöldek álláspontja szerint, amiről a demokratikus közvélemény nem kapott kiegyensúlyozott tájékoztatást, arról az emberek nem képesek gondolkodni.

    Nem így az osztrák közvélemény. A bécsi polgárok népszavazással döntötték el, hogy Bécs város önkormányzata ne támogassa a Bécs –Budapestre tervezett Világkiállítás megrendezését, és arról is, hogy Bécs város önkormányzata, Bécs alatt, Ausztria legnagyobb nemzeti parkja "bejárati kapujaként" építse meg a FREUDENAU-i vízlépcsőt.
Bécs polgármestere tiszteletben tartotta a bécsi polgárok akaratát EU–s és magyar adófizetők pénzéből felépítette a mi Nagymarosra tervezett vízlépcsőnket.
Az osztrák példára való utalásban a reális zöldeket az motiválja, hogy migráns ügyben a magyar Kormány szövetségi köre minden bizonnyal bővül.
Egyrészt emlékeztetünk arra, hogy az osztrák zöldek kiestek a Törvényhozásból, másrészt arra nálunk a zöld politizálás az egymást váltó kormányok a Duna – Kör által képviselt eszmeiség alapján folytatták 2014- ig. Változást az eredményezett, hogy harmadik Orbán kormány gépezetéből Illés Zoltán kimaradt.
Az ellenzéki pártok sajnos nem ilyen bölcsek, nem képesek a pártjaik zöld politizálás elveit reális zöld módon deklarálni.
Csak mennek a Duna mozgalmak által kijelölt úton, atomból, vízből nekik nem kell a villany. Még azt is elhallgatják, letagadják, hogy Paks bővítését baloldali többségű Országgyűlés tette sínre.

Juhos László, reális zöldek elnöke

     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.