OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. január 22., hétfő 14:44

A Bolyai János Matematikai Társulat közleménye
    Budapest, 2018. január 22., hétfő (OS) - Budapesten rendezik a 20. Európai Ipari Matematikai Konferenciát

    London, Lund és Santiago de Compostela után idén júniusban Budapesten rendezik meg a 20th European Conference on Mathematics for Industry (ECMI 2018) konferenciát. A korábbi konferenciákhoz hasonlóan, a budapesti konferencia is az egyetemek, kutatóintézetek és az ipar közötti új kapcsolatrendszerek létrehozását és multi-diszciplináris kutatások kezdeményezését  hivatott segíteni, amelyekben meghatározó szerepe van az iparban alkalmazható matematikai technológiáknak.

A konferencia programjában tervezett alkalmazási területek felölelik az egészségtudományokat, a kiberbiztonság kérdéseit, pénzügyi rendszerek stabilitását, az energia, a gyártástechnológia és a járműipar kérdéseit.
Élvonalbeli hazai, európai és tengerentúli kutatók fogadták el a felkérést, hogy modern gyakorlati problémákat, ill. azok megoldásában használt matematikai módszereket ismertessenek.  A szakmai program kiemelkedő része a 9 plenáris előadás.

A konferencia szervezői: a Bolyai János Matematikai Társulat, az ELTE és az MTA SZTAKI. A rendezés jogának elnyerése jelzi a tudomány és az ipar kapcsolatainak hazai erősödését, amelynek újabb lendületet adhat a konferencia.

További információ:  http://ecmi.bolyai.hu/

     Kiadó: Bolyai János Matematikai Társulat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.