OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. január 29., hétfő 15:25

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. január 29., hétfő (OS) - Az LMP benyújtja az Országgyűlésnek a Független Diákparlament 12 pontját -

    Az LMP fontosnak tartja, hogy az Országgyűlés karolja fel a Független Diákparlament törekvéseit. Olyan határozati javaslatot nyújtunk be, amelynek elfogadásával az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy a határozati javaslatban foglalt 12 pont szándékának megfelelően indul el az oktatási rendszer átalakítása.

A Független Diákparlament 12 pontja többek között a kritikus gondolkodásra és felelős állampolgárságra nevelésről, a diákok és pedagógusok terheinek csökkentéséről, diákok tanulásának támogatásáról és a felsőoktatási kapuk megnyitásáról szól.

Az LMP egyetért a diákok követeléseivel. Mi abban hiszünk, hogy ha a diákok egy csoportja megszervezi magát és számon kéri a kormányt, akkor az Országgyűlésnek igenis foglalkoznia kell a felvetésekkel. Egy normálisan működő demokráciában ez teljesen magától értetődő folyamat lenne. Az LMP ennek szellemében nyújtja be határozati javaslatát.

Apostol Klaudia,
a Lehet Más a Jövő társelnöke

Kanász-Nagy Máté,
az LMP szóvivője

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.