OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. február 5., hétfő 15:25

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - Lázár csökkentse valamennyi temetkezési szolgáltatás költségét

    Lázár Jánosnak lett volna már alkalma arra, hogy csökkentse a temetkezés költségeit, csak akkor még nem volt kampányidőszak, ezért nem érdekelte a probléma.

Ha valóban enyhíteni akart volna a temetés költségein, akkor megszavazhatta volna 2013 júniusában az MSZP javaslatát a kegyeleti járandóság bevezetéséről. A javaslatunk valódi segítséget nyújtana a hozzátartozóknak, akiknek egyre nagyobb anyagi kihívást jelent, hogy megadják a végső tisztességet elhunyt szeretteiknek. Lázár János és társai azonban erre a segítségre nemet mondtak.

Tavaly októberben is lett volna lehetősége támogatni a gyászolókat, amikor azt javasoltuk, hogy a temetési szolgáltatások áfáját csökkentsék le 5%-ra. Ekkor sem volt fontos számára a temetkezési költségek, nem támogatta a javaslatunkat.

A valódi segítség helyett olyan ötletekkel álltak elő, mint a szociális temetés. Az embertelen elképzelés szerint a hozzátartozóknak saját maguknak kellene megmosdatniuk az elhunytat, majd a szegények számára elkülönített parcellában kellene megásniuk a sírgödröt.

Lázár János és a Fidesz eddig csak annyit ért el, hogy a temetkezés költségei már sokak számára megfizethetetlen lett.

Ha Lázár valóban segíteni akart volna, akkor megszavazta volna az MSZP javaslatait és nem a választások előtt tenné kampánytémává a gyászolók anyagi terheit.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.