OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. február 8., csütörtök 16:57

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Liberálisok: a liberális értékrendszer nélkül nem lehetséges az illiberális Orbán-kormány leváltása

    A Magyar Liberális Párt ügyvivő testülete elkötelezett a széleskörű demokratikus együttműködés szükségessége mellett. Ahogy a Változás Szövetségének három pártelnöke, Molnár Gyula, Karácsony Gergely és Fodor Gábor leszögezte, úgy mi is hisszük, hogy közös lista, közös miniszterelnök-jelölt és közös egyéni jelöltek nélkül kevés az esély az Orbán-kormány leváltására. Ezért csatlakoztunk a Változás Szövetségéhez, hogy a demokrata ellenzék oldalán képviselhessük a liberális értékrendszert. Azt gondoljuk, hogy a liberalizmus képviselete nélkül nem lehet teljes a Változás Szövetsége, és nem lehetséges az illiberális Orbán-kormány leváltása sem. Ezért arra kérjük az MSZP választmányát, tegye lehetővé, hogy Sermer Ádám elnökhelyettes, és Bősz Anett ügyvivő szólalhasson fel az MSZP pénteki választmányi ülésén, és mutathassa be a Liberálisokkal való együttműködés jelentőségét.

Meggyőződésünk, hogy a liberális gondolkodás képviselete nélkül nem lehet érdemben fellépni az illiberális Orbán-kormány ellen. Amennyiben viszont az MSZP és a Párbeszéd részéről nem látunk hajlandóságot arra, hogy az általunk fontosnak tartott liberális értékrendet képviselje, úgy a Liberálisok önállóan is elindulnak a 2018-as választásokon. Április 8-ig pedig - és az után is - mindent megteszünk annak érdekében, hogy a választók figyelmét felhívjuk az Orbán-kormány hibás döntéseire.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.