OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. március 4., vasárnap 13:34

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 4., vasárnap (OS) - Liberálisok: megnyílt az út a kormányváltáshoz

    A Liberálisok örvendetesnek tartják, hogy a német Szociáldemokrata Párt (SPD) tagságának két harmada a nagykoalíció mellett szavazott. Ezzel végre megnyílt az út a kormányalakításhoz, ami várhatóan a választásokat követő 170. napon, március 14-én következik be. Ez a leghosszabb kormányalakítási procedúra Németország második világháború utáni történetében. A jó hír az, hogy vége a bizonytalanságnak, lesz végre kormánya Németországnak. Ez nem csupán Németország, hanem egész Európa számára is pozitív fejlemény, mivel minden fontos európai ügyben az előrelépést az új német kormánytól tették függővé.
A Liberálisok gratulálnak Angela Merkel kancellárnak és sok sikert kívánnak neki ahhoz, hogy a háború utáni Németország történetének harmadik olyan kancellárja lehet Konrad Adenauer és Helmuth Kohl után, aki immáron a negyedik ciklusát kezdheti meg. A nagykoalíció jövőjére némi árnyékot vet az a tény, hogy a német kormány  kisebbik koalíciós partnere, az SPD  végletekig megosztott, népszerűsége rekordmélységben van és ez sajnos bizonytalan kormányzati partnerré teheti.  A Liberálisok őszintén remélik, hogy az SPD helyzete konszolidálódik és konstruktív partnerként vesz részt az Európai Unió legjelentősebb országának kormányzásában.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.