OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. március 4., vasárnap 16:06

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 4., vasárnap (OS) - Orbán 12 főbűne, amit elkövetett a nyugdíjasok ellen

    A Fidesz az elmúlt évtizedekben folyamatosan lenézte, kihasználta, átverte és baksisért megvásárolható tömegként kezelte a magyar nyugdíjasokat, szüleink, nagyszüleink munkában megőszült generációját. Mindenki emlékszik még arra, hogy meg akarták vonni a nyugdíjasok szavazati jogát, hogy nyuggereztek és súlyos károkat is okoztak a fideszesek.

A Fidesz bűnei a nyugdíjasokkal szemben:

1.    Orbán megszüntette a korhatár alatti nyugdíjakat és ezzel több százezer munkásembert lehetetlenít el anyagilag. Van, aki 45 éves munkaviszony után sem mehet nyugdíjba 63 évesen Orbán miatt!
2.    Orbán megszüntette a korkedvezményes nyugdíjat. A veszélyes munkakörökben dolgozók sokszor nem csak az egészségüket, hanem az életüket is áldozzák, hogy a családjukat eltartsák, gyermekeiket felneveljék. A Fidesz ezzel az intézkedésével azt mondja, hogy semmi baj, mások is meghalnak nyugdíjkorhatár előtt!
3.    Orbán megszüntette a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetőségét, ahol a cégek több évtizedes tisztességes, és hűséges munka után nem engedik utcára kerülni dolgozóikat! A Fidesz azt mondja, hogy ez így van jól. Menj közmunkásnak sokszor 45 év ledolgozott idő után, mert ez így van jól!
4.    Orbán eltörölte a rokkantsági nyugdíjat. Több százezer embert megalázott, ellátását csökkentette, utazási kedvezményét, közgyógyellátást elvette. Sokukat az öngyilkosságba hajszolta!
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.