OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. március 5., hétfő 10:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 5., hétfő (OS) - DK-Szolidaritás: Vállalja-e a vitát Varga Mihály?

    Budapest 4. sz. választókerületének legesélyesebb ellenzéki jelöltje, Niedermüller Péter (DK) vitára hívja Varga Mihály (FIDESZ-KDNP) nemzetgazdasági minisztert. A DK alelnöke, európai parlamenti képviselője többek között arra kíváncsi, hogy:

ha olyan jók a magyar gazdaság mutatói, mint ahogyan azt a kormány állítja, miképpen lehetséges, hogy több magyar régió is Európa legszegényebb régiói közé tartozik?
a miniszter szerint mi az oka a Magyarországon drámaian növekvő társadalmi egyenlőtlenségeknek, s nemzetgazdasági miniszterként mit tett ez ellen?
mit tart a miniszter arról a kijelentésről, hogy "amit korrupciónak neveznek, az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája"?
mit gondol a miniszter a Transparency International legutóbbi felméréséről, amely szerint az utóbbi években Magyarországon jelentős mértékben romlott a jogállamiság helyzete és nőtt a korrupció?
a miniszter szerint mi az igazság az Elios ügyben, egyetért-e az OLAF jelentés nyilvánosságra hozatalával, s tesz-e lépéseket ennek érdekében?
elégedett-e a magyar oktatás helyzetével, mit gondol a legutóbbi PISA felmérésről?
a miniszter szerint létezik-e Soros-terv, s valóban nemzetbiztonsági kockázatot jelent-e a migráció?
egyetért-e a miniszter a "Stop Soros" törvénytervezettel?

Niedermüller Péter szerint a választópolgároknak joguk van megtudniuk, miként gondolkodik a jövőről, Magyarországról a kormány egyik legfontosabb minisztere.


DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.