OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. március 6., kedd 16:23

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - A Fidesz Erzsébet-utalvánnyal akarja megvenni a nyugdíjasok szavazatát -

    A kormánynak a választások előtt hirtelen fontosak lettek a nyugdíjasok: eddig az LMP összes javaslatát leszavazták, ami a nyugdíjasok helyzetének nem egyszeri, hanem tartós rendezésére irányult volna. Az LMP újra benyújtja a minimálnyugdíj 50 ezer forintra emeléséről szóló törvényjavaslatot.

Jól ismert színjátéknak lehettünk ma tanúi: a kormány sebtében összehívta az Idősek Tanácsát, majd Novák Katalin, a Tanács alelnöke eljátszotta, hogy a testület újabb, húsvéti Erzsébet-utalványra tesz javaslatot a kormánynak.  

Az LMP szerint nem kell a színjáték: teljesen nyilvánvaló, hogy ez a választások előtti osztogatás a kampány része. A Fidesz ezzel akarja megvenni a nyugdíjasok szavazatát, hogy aztán a választások után újabb négy évre feledkezzen meg róluk. A párt szerint nem egyszeri, ötletszerű osztogatásra, hanem a nyugdíjasok helyzetének megnyugtató rendezésére lenne szükség.

Az LMP újra benyújtja törvényjavaslatát, ami 50 ezer forintra emelné a tizedik éve változatlanul 28 500 forintos nyugdíjminimumot, a kisebb nyugdíjakat nagyobb mértékben emelné, bevezetné a nyugdíjas inflációt követő nyugdíjemelést. Ha tényleg olyan jó a gazdasági helyzet, mint ahogy a kormány állítja, nem mondhat nemet erre a javaslatra.

Schmuck Erzsébet,
az LMP frakcióvezető-helyettese

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.