OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. március 6., kedd 18:32

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 6., kedd (OS) - Orbán Viktor ismét bebizonyította: nem ért a gazdasághoz -

    Mai beszédében az Fidesz miniszterelnök-jelöltje csak azokról a dolgokról nem beszélt, amik egy hosszabb távon sikeres gazdaságpolitika alapjai lehetnének: a minőségi oktatásról, az egészségügyről, a szükséges béremelésekről és az olcsó, zöld energiákról.

Orbán Viktor ma az Iparkamara konferenciáján a teljes foglalkoztatottságot vizionált, miközben a probléma már nem a munkanélküliség, hanem a munkaerőhiány. Amit drasztikus béremelés, a lakáshelyzet javítása és az oktatás fejlesztése nélkül nem lehet kezelni.

Az egyébként is beszédes, hogy az oktatásról, innovációról nem beszélt. Azaz az oktatás eddig is folyó leépítése marad a kormányprogram, ha ő marad. Ugyanígy nem került szóba az egészségügy, aminek drasztikus javítása nélkül nincs gazdasági siker sem.

Orbán Viktor a munkaadói járulékokat csökkentené folyamatosan. Ezzel szemben az LMP a dolgozók 95%-ának adóját és járulékait csökkentené, mert a legfontosabb szempont, hogy ők többet vigyenek haza. Az LMP adórendszerében egy minimálbéres 26 ezer forinttal, egy átlagbért kereső 36 ezer forinttal vinne többet haza úgy, hogy a munkaadónak nem kell több terhet fizetniük.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.