OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. március 7., szerda 15:01

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. március 7., szerda (OS) - A DK-Szolidaritás közleménye

    A Magyar Kétfarkú Kutya Párt iránt érzett minden tiszteletünk mellett kénytelenek vagyunk a párt Facebookon közzétett, a DK-t választási csalással gyanúsító kijelentésére reagálni.

A párt közlése szerint egyik "passzivistája", bizonyos "Zsuzsi" ajánlását hat párt, köztük a DK ajánlóívén találták meg, miközben Zsuzsi azt állítja, hogy kizárólag az LMP és a Kétfarkú Kutya Párt jelöltjét támogatta aláírásával. E kijelentés alapján pártunkat, a DK-t választási csalás gyanújába keverték.

Rövid utánanézés után kiderült, hogy "Zsuzsi" 2018. február 14-én elektronikus levelet írt a DK helyi szervezetének, amelyben felajánlotta, hogy minden demokratikus pártnak, így a DK-nak is szívesen aláírja az ajánlóívét. Ez a levél a DK-nak rendelkezésére áll. Tekintettel arra, hogy a Kutyapárt Facebook-posztjában látható volt "Zsuzsi" személyi azonosítója is - ezt később törölték - és a fenti levélben "Zsuzsi" ezt az adatát megadta, így a levélből kiderül "Zsuzsi" teljes neve is. A DK helyi aktivistái rengeteg választót kerestek fel személyesen és ismert módon gyűjtöttek aláírásokat utcákon, tereken. Ez esetben is ez történt.

Senkit nem kívánunk vádolni tudatos zavarkeltéssel, manipulációval. A mi lelkiismeretünk tiszta, "Zsuzsi" maga jelentkezett a DK-nál az ajánlóív aláírására. Szeretnénk hinni, hogy végül bizonyosságot nyer, hogy ez sem több, mint a Kétfarkú Kutya Párttól megszokott viccek egyike, még akkor is, ha ez nem volt egy jó vicc.

DK Sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.