OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. március 8., csütörtök 12:33

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 8., csütörtök (OS) - Lebénulnak-e a külföldi szavazóhelyiségek április 8-án? A Liberálisok közérdekű adatigényléssel fordulnak a Külügyminisztériumhoz

    A Magyar Liberális Párt közérdekű adatigényléssel fordul a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz a külföldön élő magyarok szavazati joga miatt. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy milyen intézkedéseket tesz a kormány a külképviseleteken történő fennakadásmentes választásért.

A Liberálisok örömmel fogadták, hogy a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a jelentkezési határidő előtt négy héttel már kétszer annyian regisztráltak a külképviseleti névjegyzékbe, mint négy éve. Jó hír, hogy egyre több külföldön dolgozó, tanuló magyar állampolgár kíván élni demokratikus jogával és egyre többen akarnak részt venni az április 8-i választáson. Január elején azért indítottuk el a Szavazz haza! kampányunkat, hogy a külföldi magyarokat regisztrációra és az országgyűlési választásokon való részvételre buzdítsuk. Szeretnénk, ha az országot elhagyó magyarok nem csak a lábukkal szavaznának.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.