OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. március 27., kedd 14:31

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. március 27., kedd (OS) - Reakció Tuzson Bence sajtótájékoztatójára Kamu adatkérések helyett inkább a valódi adatkérésekre válaszoljon a kormány -

    A kormányzati propagandagépezet által kitalált adatkérések helyett inkább azokkal a valódi adatkérésekkel foglalkozzon a kormány, amikre a mai napig nem válaszolt. A mai napig titkolják az adófizetők elől a paksi bővítés részleteit, az azt megalapozó Orbán-Putyin paktum hatástanulmányait, a teljes engedélyezési dokumentációt, a Gazprommal kötött szerződést, a kormányzati propagandaköltéseket, a sportcélú tao-kedvezmények tételes listáját, az Elios-ügyben készült OLAF-jelentést és még sorolhatnánk. Az LMP mindent nyilvánosságra hoz április 8-a után.

Tuzson Bence, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár ma arról tartott sajtótájékoztatót, hogy a kormány nem hajlandó válaszolni egy nem létező adatkérésre. Állítása szerint a Helsinki Bizottság közérdekű adatkérésben kérte ki az üres állami tulajdonú lakások listáját, csakhogy ezt a szervezet cáfolta.

Ahelyett, hogy kitalált adatkéréseket utasít vissza a kormány, foglalkozhatna inkább azokkal a valódi adatkérésekkel, amire a mai napig nem válaszolt. Nem adta ki az LMP-nek például a paksi bővítést megalapozó Orbán-Putyin paktum hatástanulmányait, a Gazprommal kötött szerződést, a propagandaköltéseket, vagy az Elios-ügyben készült OLAF-jelentést. Az LMP-nek kormányon az első dolga lesz, hogy nyilvánosságra hozza ezeket a dokumentumokat.

Ungár Péter,
az LMP Országos Elnökségének tagja


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.