OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2018. április 9., hétfő 16:44

A Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete közleménye
    Budapest, 2018. április 9., hétfő (OS) - A Budapest történetét feldolgozó Kiscelli Múzeum új gyermekeknek szóló kiadványt mutat be. Manapság a múzeumok a kicsiket és családokat is megszólítják, ennek egyik eszköze a rajzos, dúsan illusztrált foglalkoztató füzet, ami gyereknek szóló eszközökkel tanít művészetet, történelmet.

    A Barangoló a Kiscelli Múzemban című könyv a Barangoló sorozat második része, az alkotók ezt megelőzően a Nemzeti Galériát folgozták fel rajzban. A könyvet Nemes Anita rajzolta, a szövegeket Varga Viola írta, a múzeum részéről Jalsovitzky Sára szerkeszte, válogatta össze a bemutatásra kerülő tárgyakat. A gyerekek betekintést nyerhetnek a múzeum épülettörténetébe például hogyan lett a zarádokhely Kis Máriaczellből, kolostor, Barok kastély, majd Kiscelli Múzeum egy gazdag bútorgyáros adományának köszönhetően. Megismerhetik a múzeum fontos és érdekes tárgyait: mit jelent egy homár az ajtó felett vagy egyáltalán mi az a cégér vagy verkli, milyen volt egy patika régebben. A kiadvány a múzeum tematikájába illeszkedően bemutatja a korabeli budapesti életet és a főváros egyesítését is. Az áprilisi bemutatón a könyvet óriásira nagyítva ismerhetik meg, színezhetik ki a múzeum tárgyai és Budapest emlékei között a gyerekek és a felnőttek. A kiadvány a Budapest Főváros Iskolakapun Kívüli Tevékenységek című programjának keretében jött létre, ezért köszöntőt mond a bemutatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes is.
képek: https://tinyurl.com/kiscelli-barangolo

     Kiadó: Fővárosi Képtár Barátainak Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.