OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. április 13., péntek 17:29

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2018. április 13., péntek (OS) - Harminc magyar származású család érkezett Venezuelából Magyarországra, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségének köszönhetően. Közülük tíz család elhelyezésére átmenetileg a balatonőszödi egykori kormányüdülőben volt lehetőség.

    A híresztelésekkel ellentétben a Venezuelából kimenekített családok nem illegális bevándorlók, hanem Magyarországról korábban kitelepült, katolikus vallású, magyar állampolgársággal, illetve magyar felmenőkkel rendelkeznek. Mindnyájuknak volt biztos megélhetése, szakképzettsége, anyagi háttere Venezuelában, de a kommunista diktatúra és a polgárháborús helyzet miatt menekülni kényszerültek az országból. Sokan közülük elveszítették egzisztenciájukat, otthonukat, és az életük is veszélybe került. A Máltai Szeretetszolgálat információi szerint még mindig vannak olyan magyar családok, illetve családtagok a Dél-amerikai országban, akiket eddig nem sikerült megmenteni. Az ott maradottak iránt érzett felelősség mindenképpen kellő körültekintést és diszkréciót igényel, nehogy még nagyobb veszélybe kerüljenek.
Magyarországnak anyaországként kötelessége segítséget nyújtani a háborús vagy természeti krízis elől menekülő keresztény honfitársainknak.
A magyar származású családok életük újrakezdéséhez Magyarországon kapnak segítséget, ezt a programot a Máltai Szeretetszolgálat valósítja meg.

     Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.