OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2018. május 10., csütörtök 20:46

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. május 10., csütörtök (OS) - Útlevélcsalások - Nyílt levélben követelünk azonnali magyarázatot Szijjártó Pétertől!

    Tisztelt Szijjártó Péter!

Sajtóértesülések szerint könnyen előfordulhat, hogy az Orbán-kormány hanyagsága miatt a magyaroknak újra vízumot kell majd kérvényezni, ha Amerikába akarnak utazni. Az Egyesült Államok ugyanis rossz néven vette, hogy a magyar hatóságok százával juttattak bűnözőket magyar útlevélhez, amellyel lehetőségük van Amerikába utazni. Az amerikai hatóságok szerint súlyos biztonsági rés van a magyar határvédelmi rendszerben. A Magyar Liberális Párt szeretné megtudni, hogy milyen bűnözőkről van pontosan szó? A 700 problémás útlevélből hányat kaptak meg terroristák vagy terroristákat támogató személyek? A Liberálisok tudni szeretnék, hogyan történhetett meg az, hogy ilyen nagy számban jutottak bűnözők magyar útlevélhez? Milyen lépéseket tett azóta a magyar kormány, hogy megakadályozza a további visszaéléseket? Vagy előfordulhat az, hogy a magyar kormány tudtával és beleegyezésével több száz gazember jutott magyar útlevélhez? Két lehetőség van: a magyar hatóságok vagy óvatlanok, vagy szervezetten vettek részt a bűnözök útlevélhez juttatásában. Egyik rosszabb, mint a másik. Miközben a menekültválság kapcsán az Orbán-kormány folyamatosan a magyar emberek biztonságáról papol, érthetetlen, hogy történhetett ilyen eset. A magyarok biztonsága érdekében azonnali és teljes körű magyarázatot várunk!

Üdvözlettel,
Magyar Liberális Párt - Liberálisok

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.