OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. május 14., hétfő 07:08

A Mensa HungarIQa Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. május 14., hétfő (OS) - Nemzetközi díjért versenyezhetnek a legintelligensebb vállalatok, mert idén ötödik alkalommal kerül sor az "Év intelligens vállalata" versenyre Magyarországon, és ezzel párhuzamosan idén először az Egyesült Királyságban és Belgiumban is. A díjat az a cég kaphatja, amelyik által delegált munkavállalói csapat tagjainak az intelligenciahányados-átlaga a legmagasabb.

    A verseny az "Év intelligens vállalata" címért folyik minden évben. A díjat a Mensa országos szervezetei adják át, vagyis a legmagasabb intelligenciájú embereket tömörítő egyesületek. A Mensa 130 ezer tagot számlál szerte a világon, közülük 3500-an Magyarországon élnek.
A feladat egyszerű: a versenyben induló vállalatot képviselő csapat tagjainak a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérnie a két fordulóban. Először egy online tesztet töltenek ki, majd a legjobb eredményt elérők a második körben már a hivatalos Mensa-tesztet írják meg.
A szervezők vigyáznak a munkavállalók személyiségi jogaira és a vállalat jó hírnevére is: kizárólag a résztvevő munkavállalók tudhatják meg a saját eredményüket, a cégek vezetői és a közvélemény pedig majd csak a legjobb három vállalat nevét a novemberi díjátadón.
Az elmúlt években a hazai vállalatok összesen több ezer munkavállalót neveztek a versenybe, amely a Mensa HungarIQa Egyesület közreműködésével zajlik. Az alapító, Rutai Gábor szerint egyre több ország érdeklődik már a díj megrendezése iránt.
Nevezni május végéig lehet a www.intelligensvallalat.hu oldalon.
press@mensa
    
     Kiadó: Mensa HungarIQa Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.