OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. május 24., csütörtök 13:55

A VDSzSz Szolidaritás közleménye
    Budapest, 2018. május 24., csütörtök (OS) - Május 24-én felhívást fogadott el a VDSzSz Szolidaritás XIX. Küldöttgyűlése a személyszállító vonatokon szolgálatot teljesítő személyzetet érő egyre gyakoribb és agresszívebb támadások miatt

    Május 24-én tartotta a VDSzSz Szolidaritás XIX. Küldöttgyűlését. A szakszervezet legfontosabb döntéshozó szerve felhívást fogadott el:
Növekvő aggodalommal figyeljük a személyszállító vonatokon szolgálatot teljesítő személyzet ellen elkövetett egyre gyakoribb és agresszívebb támadásokat.
Sajnálattal tapasztaljuk a MÁV-START Zrt. vezetésének ezzel kapcsolatban tanúsított passzív magatartását. A munkáltató kötelessége ugyanis a biztonságos munkafeltételek megteremtése és biztosítása.
Tagjainktól nem elvárható, hogy megfélemlítve és megalázva teljesítsenek szolgálatot. Épp ezért felszólítjuk a MÁV-START Zrt. vezérigazgatóját és a döntésre jogosult vezetőket, hogy számolják fel a tarthatatlan munkavégzési körülményeket, és folyamatosan egyeztessenek szakszervezetünkkel a szükséges intézkedésekről.
A VDSzSz Szolidaritás több javaslatot is tett már az elfogadhatatlan helyzet mérséklése, tagjaink megóvása érdekében, érdemi válasz azonban nem érkezett a munkáltatótól. Szakszervezetünk több éve kezdeményezte a nyugati vasúttársaságoknál sikerrel alkalmazott, elrettentő erővel bíró testkamerák bevezetését az utasokkal érintkező vasutasok számára, ez azonban még mindig nem valósult meg.
     Kiadó: VDSzSz Szolidaritás

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.