OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. május 27., vasárnap 11:53

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. május 27., vasárnap (OS) - Indul a visszaszámlálás: egy év múlva választunk!

    Jövőre ilyenkor már tudni fogjuk, hogy pontosan kik és milyen formációban fogják képviselni Magyarországot az európai közösség parlamentjében; jelen tudásunk szerint ugyanis 2019. május 26-án lesznek a magyarországi EP-választások. Az Európai Parlament összetételéről szóló voksolás rendszerint alacsony részvétel mellett zajlik, a választók egy része azt gondolja, hogy csak a "banán görbületéről" szól ez a vasárnap. Pedig nagyon tévednek.
Minden fellengzősség és demagóg túlzás nélkül állítom: most mindenkire szükség lesz a fülkékben, mert – bár minden eddigi európai parlamenti választás fontos volt - a most következő kétségkívül sorsfordító lesz! Az európai tagállamok illiberális kekeckedői arra készülnek, hogy végzetesen meggyengítsék az Uniót és ha nem is tudják átvenni a hajó teljes irányítását, minimum zátonyra futtassák. Orbán Viktor is hiába látja már magát, ahogy zsebre dugott kézzel, inglyukában leszakított tulipánnal bevonul Brüsszelbe és lelöki a trónról saját néppárti vezetőtársait, nem lesz Európa új vezetője. Soha nem lesz az. De az európai békeprojekt és a magyar emberek biztonságát garantáló Európai Unió részbeni szétverője még lehet. Dolgozik rajta, az biztos.  
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.