OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. június 12., kedd 12:55

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) -

    A találkozó első napján a delegációk a zalaegerszegi autóipari tesztpálya helyszínén egyeztettek a magyar-izraeli együttműködések lehetőségeiről. Közép-Európa legkorszerűbb ilyen létesítményének kivitelezése egy éve zajlik, a beruházás már az oválpálya építésénél tart. A konferencián a két ország kormányzati szakértői mellett 23 magyar és 11 izraeli vállalat képviselői kaptak lehetőséget tevékenységük bemutatására, közös projektek kezdeményezésére. Palkovics László szorgalmazta, hogy a felek mielőbb töltsék fel közös projektekkel a két ország ipari kutatás-fejlesztési társfinanszírozási együttműködési alapjának 1+1 millió euró értékű keretét.

A vállalati és egyetemi együttműködések eredményeként esetleg felmerülő újabb forrásigények rá eső részét Magyarország kész finanszírozni.

A plenáris ülés végén a felek jegyzőkönyvben erősítették meg a kétoldalú kapcsolatok élénkítése melletti elkötelezettségüket. A dokumentum közös intézkedéseket tartalmaz többek között a tudományos kutatás és innovációs együttműködések, az ICT és digitális technológia, az űrtechnológia, a közlekedés és az automatizált vezetés fejlesztése érdekében. A Vegyes Bizottság soron következő, hatodik ülését a tervek szerint 2019-ben, Jeruzsálemben rendezik majd meg.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.