OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. június 12., kedd 18:05

Az Egyesület a Római Partért közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. június 12., kedd (OS) - NYÍLT LEVÉL A FŐVÁROSI KÉPVISELŐKNEK

    Anélkül, hogy idéznénk ezeket a jogszabályokat, látni kell, hogy a szavazás ilyen irányú – az azt kezdeményező grémium tagok nyilvánvaló politikai akaratának megfelelő – kimenetele a területen jelenleg élő, illetve ingatlantulajdonnal rendelkező emberek alapvető jogait sértené, minthogy a tulajdonuktól megfosztaná őket, továbbá a tartózkodási helyüket sem választhatnák meg szabadon. Kérdésként merül fel, hogy amennyiben a terület kisajátításra kerül, úgy az mennyibe fog kerülni, mikorra fog befejeződni, illetve az ingatlanjaikat elhagyó emberek mennyire választhatják meg szabadon azt, hogy hol szeretnének új életet kezdeni.

A fentieken túlmenően kiemelendő az Alaptörvény G) cikk (2) bekezdése, mely szerint Magyarország védelmezi állampolgárait; a XV. cikk (2) bekezdése, mely szerint Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés nélkül biztosítja; továbbá a XXI. cikk (1) bekezdése, mely szerint Magyarország elismeri és érvényesíti mindenki jogát az egészséges környezethez! Álláspontunk szerint a védmű Nánási út –Királyok útja nyomvonalon, vagy a parton a kerítések vonalában történő elhelyezése, így a valódi politikai célja, az itt felsorolt államot terhelő kötelezettségekkel szembemegy, így alapvetően sérti a jogállamiságot.


     Kiadó: Egyesület a Római Partért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.