OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. június 18., hétfő 15:31

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. június 18., hétfő (OS) - Annyira átlátszó a magyar közbeszerzés, hogy már 1000 km-ről szemet szúr

    Az Orbán-kormány ismét megdöntött egy európai rekordot: 29 közbeszerzésből 25-ben súlyos szabálytalanságokat találtak az uniós ellenőrök. A megbundázott, az "alkotmányos költség" megfizetéséért elnyert pályázatokból elege lett az uniónak, a Fidesz visszaélései miatt több mint 100 milliárd forint büntetést kell fizetnie hazánknak.

A Fidesz szerint azonban minden a legjobban ment, hiszen 23 milliárd jutalmat osztottak ki az uniós pályázatokkal foglalkozó minisztériumokban. Emellett még a kormányzati munka egy részét is kiszervezték, így több milliárddal megtámogatták az Orbán-család ügyvédjéhez, Bajkai Istvánhoz köthető céget is.

A fideszesek ismét sokat loptak, a magyar adófizetők pedig állják a cechet. A 2019-es költségvetésbe már betervezték a 100 milliárdos büntetést? Mire fog kevesebb jutni, a stadionokra, kommunikációra vagy az egészségügyre és oktatásra?

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, frakcióvezető-helyettes


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.