OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2018. augusztus 6., hétfő 08:09

Az Alkossunk Várost Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 6., hétfő (OS) - KEHOP 4.1.0-15-2016-00085 "A FELSŐ-TISZA- VIDÉK VIZES ÉLŐHELYEINEK TERMÉSZETVÉDELMI CÉLÚ HELYREÁLLÍTÁSA"

    A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, az Alkossunk Várost Alapítvány, Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság konzorciuma "Élőhelyek és fajok természetvédelmi helyzetének javítása, a természetvédelmi kezelés és bemutatás infrastruktúrájának fejlesztése" című KEHOP-4.1.0. kódszámú pályázati felhívásra benyújtott projektje a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 1,7 milliárd forint európai uniós támogatás segítségével.

Az 1800-as évek végén területünkön végrehajtott belvízmentesítés mélyrehatóan érintette a Rétköz természeti örökségét, a Kisvárda – Rétközberencs – Szabolcsveresmart - Döge települések között található a Kisvárdai gyepek (HUHN20113) különleges természetmegőrzési területet. A 2011. évtől kezdődő időszakban tapasztalt közel 30%-os csapadékhiány drasztikus változást okozott a Rétközben.

2016-ra befejeződtek a Rétközi-tó rekonstrukciós munkái, folyamatos a vízpótlás a Tisza folyó felől. A Rétközi-tó feltöltésével megteremtődött a térségi vízpótlás lehetősége a belvízi csatornahálózaton keresztül.
A térségben még meglévő és a részben vagy teljesen kiszáradt vizes élőhelyek (tavak és vízállások) vízpótlását a Szabolcsveresmart-Kisvárda között tervezett vízpótló csatornához történő bekötésekkel lehet megoldani. A projekt ünnepélyes nyitó rendezvényére 2018.07.25. napján került sor.

     Kiadó: Alkossunk Várost Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.