OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. augusztus 15., szerda 11:30

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleménye
    Budapest, 2018. augusztus 15., szerda (OS) - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat működteti tovább a Pest Megyei Topház Egyesített Szociális Intézményt. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól az állam kérésére átvett otthonban csaknem 200 értelmi és halmozottan fogyatékos ember él.

    A gödi Topház működésében hiányosságokat és problémákat tártak fel korábbi vizsgálatok, ezt követően vette át az intézményt a Máltai Szeretetszolgálat. Az első hetek a súlyos létszámhiánnyal küzdő, nehéz körülmények között működő otthon megismerésével telnek. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat minden érintettől türelmet és belátást kér, hogy a szükséges változásokat és elvárt intézkedéseket megfelelő módon előkészíthesse, közép- és hosszú távra szóló változásokat alapozhasson meg. A karitatív szervezet lelkiismereti kérdésként tekint az önmagukról gondoskodni képtelen, kiszolgáltatott emberek felemelésére. Missziójához hozzátartozik, hogy olyan társadalmi problémákra is előremutató válaszokat keressen, amelyekre eddig nem sikerült megnyugtató megoldást találni.

     Kiadó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.